Excuses mediamagnaat voor cartoon

buitenland
147
25 feb '09
Mediamagnaat Robert Murdoch heeft zijn excuses aangeboden voor een cartoon die volgens critici racistisch was.

De prent met een aap in The New York Post, een van Murdochs vele kranten, leek te verwijzen naar president Barack Obama.

Murdoch zei dinsdag in een verklaring: ''Afgelopen week maakten we een vergissing. We hebben een cartoon gepubliceerd die veel mensen heeft beledigd. De cartoon was niet racistisch bedoeld, maar velen hebben dat wel zo geïnterpreteerd. Ik bied mijn persoonlijke verontschuldigingen aan.''

In het vervolg zal de Post gevoeliger omgaan met dit soort zaken, beloofde Murdoch. Ook de hoofdredactie heeft excuses aangeboden, in een hoofdartikel.

De spotprent werd gepubliceerd nadat Obama zijn handtekening had gezet onder een economische reddingsplan van 787 miljard dollar. Cartoonist Sean Delanos tekende twee agenten die net een chimpansee hebben doodgeschoten. Eronder staat: ''Nu moeten ze maar iemand anders vinden om het volgende stimuleringsplan te schrijven.''

Sean Delanos was geïnspireerd door agenten in Connecticut die de chimpansee Travis hadden doodgeschoten nadat hij een vrouw had gebeten. Volgens Delanos wilde hij de overheidsbureaucratie op de hak nemen, maar de zwarte leider Al Sharpton sprak van 'racisme' en vroeg het stadsbestuur van New York geen advertenties meer in de Post te plaatsen. Sharptons aanhangers betoogden bij de krant, aldus Parool.nl.

© MAROKKO.NL 2009
barack obama cartoon robert murdoch new york post
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi