Herdenking voor bemanningsleden Turkish Airlines

buitenland
124
28 feb '09
De ceremonie begon met een minuut stilte, gevolgd door het Turkse volkslied.

Bij het hoofdkantoor van Turkish Airlines in Istanbul is zaterdag een herdenkingsdienst gehouden voor de vier omgekomen bemanningsleden van het vliegtuigongeluk met de Boeing 737-800 van de Turkse maatschappij bij Schiphol.

De stoffelijke overschotten van de drie piloten, een cabinemedewerker en een zakenman zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangekomen op het Atatürk-vliegveld in Istanbul. Dat meldden verschillende Turkse media zaterdag.

De kisten met de stoffelijke overschotten waren bedekt met een Turkse vlag. Het aanwezige personeel van Turkish Airlines op het Atatürk-vliegveld vormde een erehaag voor de omgekomen personeelsleden.

Voor de vier bemanningsleden werd om tien uur lokale tijd (negen uur Nederlandse tijd) een herdenkingsdienst gehouden bij het hoofdkantoor van Turkish Airlines.

De ceremonie begon met een minuut stilte, gevolgd door het Turkse volkslied. Onder de aanwezigen waren veel personeelsleden van Turkish Airlines, familie en vrienden. Turkish Airlines-directeur Candan Karlitekin prees de piloten. ,,Zij zijn er verantwoordelijk voor dat 126 mensen de vliegramp hebben overleefd. Het is een wonder, maar wel een zuur wonder.''

Drie vier bemanningsleden worden na het middaggebed begraven in Edirne en Bursa. De omgekomen zakenman wordt zondag begraven in Istanbul, aldus nu.nl.

© MAROKKO.NL 2009
turkish airlines istanbul atatürk-vliegveld schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?