Zestien doden bij schietpartij op Duitse school

buitenland
58
11 mrt '09
Een oud-leerling van een middelbare school in het Zuidwest-Duitse Winnenden bij Stuttgart heeft daar woensdag een bloedbad aangericht.

Hij schoot twaalf personen dood, negen leerlingen en drie leerkrachten. Op zijn vlucht vielen nog drie slachtoffers.

Uiteindelijk heeft de politie de 17-jarige dader neergeschoten. Eerder was gemeld dat de schutter zelfmoord had gepleegd.
Meerdere personen raakten gewond. Zeker twee gewonden zijn er ernstig aan toe. De tragedie komt bijna zeven jaar na de bloedige schietpartij op een gymnasium in het Oost-Duitse Erfurt, waarbij de dader zeventien personen doodschoot voordat hij zelfmoord pleegde.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Baden-Württemberg had de ex-leerling in Winnenden in 2007 met een diploma de school verlaten. De jongen uit het naburige Leutenbach zou een bekende van de politie zijn. Na zijn daad vluchtte hij naar de binnenstad. Mediaberichten dat de politie hem kon oppakken, bleken niet te kloppen. Hij schoot bij een psychiatrische kliniek een persoon dood, aldus telegraaf.nl.

De politie doorzocht het huis van de ouders. Zij zouden over een legaal wapenarsenaal beschikken.
Om omstreeks half tien had de in donkere kleren gehulde schutter de Albertville-school betreden. Hij zou een zwart gevechtstenue hebben gedragen. Hij had zijn gezicht niet bedekt.
Kort na de schietpartij werden delen van de school en de binnenstad afgezet. De politie opende een klopjacht met helikopters en speurhonden. De politie waarschuwde automobilisten geen lifters mee te nemen.

Scholieren en leerkrachten zijn opgevangen door artsen, psychologen en andere hulpkrachten. De Albertville-school maakt deel uit van een scholengemeenschap die in totaal duizend leerlingen telt.
Na de schietpartij kwam het gsm-verkeer in de stad met haar ruim 27.000 inwoners plat te liggen.
Op de school in het anders zo vredige stadje heerst na de gruwelijke schietpartij angst, ontzetting en ongeloof. Veel scholieren zijn kort na het bloedige incident in veiligheid gebracht. Een groot deel van de leerlingen is bijvoorbeeld in veiligheid gebracht en opgevangen in de hal van een nabijgelegen zwembad.
Winnenden zelf is een stadje in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen in het district Rems-Murr-Kreis. De stad telt 27.747 inwoners en heeft een oppervlakte van 28 vierkante kilometer.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2009
duitsland bloedbad school schietpartij winnenden stuttgart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?