Toch autochtone man korpschef

algemeen
0
11 mrt '09
De regiopolitie Zuid-Holland Zuid krijgt toch een witte man als korpschef.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft Teun Visscher voorgedragen als korpschef van de regiopolitie Zuid-Holland Zuid. Dat heeft zij woensdag laten weten.

De minister besloot tot zijn voordracht na een gesprek met de korpsbeheerder Ronald Bandell en voorzitter Jozias van Aartsen van het korpsbeheerdersberaad. Daarin zijn aangescherpte afspraken gemaakt over de benoeming van vrouwen en allochtonen in de top en sub-top van de politie. Die moeten er voor zorgen dat het toch nog lukt om in 2011 op 25 procent van die posten een vrouw of allochtoon te krijgen.

Ter Horst verklaarde afgelopen weekeinde dat zij de benoeming van Visscher had aangehouden, omdat het niet opschoot met de benoeming van meer vrouwen en allochtonen aan de top, meldt het AD op haar site.

De minister suggereerde deze week in de Kamer dat er meer aan de hand was, maar wilde daar niet over uitwijden. Volgens haar woordvoerder had het aanhouden van de benoeming van Visscher niet met zijn persoon te maken. De minister was echter 'not amused' toen ze weer een witte man als kandidaat op haar bureau kreeg.

De 50-jarige Visscher is momenteel plaatsvervangend korpschef van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Politie Instituut en vervulde hij leidinggevende functies bij andere politiekorpsen. Visscher begon zijn politiecarrière in 1985 bij de toen nog bestaande Rijkspolitie. De nieuwe korpschef heeft niet alleen de politieacademie afgerond, maar studeerde ook weg- en waterbouwkunde en strafrecht.

© MAROKKO.NL 2009
minister guusje ter horst
korpschef
zuid-holland zuid
teun visscher
vrouw
allochtoon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?