Schoolreisje naar Marokko

algemeen
19
12 mrt '09
Het Broeklandcollege uit Hoensbroek gaat donderdagmiddag met 22 leerlingen en zeven docenten op een tiendaagse reis naar Marokko.

Om "iets te doen aan de vaak negatieve stempel die allochtonen in Nederland opgeplakt krijgen". De PVV reageert zoals altijd verbolgen.

Een verslaggever van de Limburger, die ook meereist, noemt als negatieve stempel "Wilders met zijn Fitna, de vooroordelen die autochtonen hebben ten opzichte van 'die buitenlanders'.

Onderwijswoordvoerder Martin Bosma van de Partij voor de Vrijheid heeft meteen schriftelijk Kamervragen ingediend. "Waarom gaat er belastinggeld naar reclame voor de islam en om vmbo-scholieren op te zetten tegen Geert Wilders?"

Dagblad De Limbuger gaat de ontmoetingen, filmpjes en foto's van de leerlingen en de journalist over de rondreis publiceren in de krant en op internet.

De leerlingen moeten in Marokko een opdrachtenboekje invullen over zaken als oase-landbouw, economie, milieu en onderwijs, laat de Telegraaf weten.

Geschiedenisdocent en Marokkoreis-coördinator Erik Molnar schrijft op de site dat het "belangrijk is dat jongeren zelf ervaren dat er ook positieve kanten zijn aan de overwegend negatieve beeldvorming die jongeren hebben van Marokkaanse Nederlanders".

© MAROKKO.NL 2009
broeklandcollege
hoensbroek
reis
marokko
allochtonen
nederland
negatieve stempel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?