Jonge Marokkaanse homo zet Marokko in rep en roer

buitenland
0
16 mrt '09
Bargachi is tevens voorzitter van KifKif (twee van hetzelfde) de enige en eerste homo belangenorganisatie in Marokko.

Al enkele dagen wordt er in de Marokkaanse media bericht over de 21-jarige Samir Bargachi, een jonge Marokkaanse homo-activist die in Spanje woont en zijn vaderland bezocht.

Dat is zeer uitzonderlijk omdat de Marokaanse media vooral mensen aan het woord laten die bang zijn van holebi's. Ze hebben het dan over het Westerse verval, minachting van de Koran, tegen de legalisering van homoseksualiteit en het invoeren van het 'verfoeide' homohuwelijk naar Nederlands model.

Bargachi is tevens voorzitter van KifKif (twee van hetzelfde) de enige en eerste homo belangenorganisatie in Marokko. De organisatie heeft een druk bezochte website die als ideaal heeft: het disscreet proberen de mentaliteit in Marokko tegenover homo's te verbeteren.

Vooral een interview in het dagblad Assabah zorgde voor veel opschudding. Bargachi sgtond daarbij afgebeeld op een foto naast de Spaanse ambassadeur. Wat aanzien wordt als een poging van het Westen om zich te bemoeien met de Marokkaanse leefwijzen en tradities, aldus holebi.info.

© MAROKKO.NL 2009
homo kifkif samir bargachi marokko spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?