Tien jaar cel voor biddende piloot

buitenland
221
25 mrt '09
De advocaat van de piloot kondigde beroep aan tegen de uitspraak.

Een Tunesische piloot die de besturing aan zijn copiloot overliet en begon te bidden toen zijn vliegtuig in problemen raakte, is in Italië tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Italiaanse media hebben dit dinsdag gemeld.

Ook de copiloot kreeg tien jaar. Beiden werden schuldig bevonden aan de dood van zestien passagiers toen hun chartertoestel in augustus 2005 bij Sicilië in zee stortte.

Het toestel van Tuninter was van Bari onderweg naar Djerba. Doordat er een verkeerde brandstofmeter was gemonteerd hadden de piloten niet door dat er te weinig brandstof aan boord was. Toen de motoren uitvielen probeerde de piloot te landen op de luchthaven van Palermo, maar hij haalde de landingsbaan niet meer, aldus nieuws.nl.

Op de cockpit voice recorder was te horen dat piloot Chafik Gharbi de controle over het toestel verloor en gebeden begon uit te slaan.

De advocaat van de piloot kondigde beroep aan tegen de uitspraak. Gharbi deed alles om de passagiers in veiligheid te brengen, zei advocaat Francesca Coppi. "Oog in oog met gevaar riep hij God aan, zoals iedereen zou doen."

© MAROKKO.NL 2009
vliegtuig piloot tunesie chafik gharbi francesca coppi tuninter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?