Marokko gaat homoseksualiteit harder aanpakken

buitenland
0
26 mrt '09
Homoseksualiteit is strafbaar in Marokko en kan tot drie jaar celstraf leiden.

In navolging van diverse islam-leiders heeft nu ook de regering van Marokko laten weten dat het zich scherper zal inzetten voor de verdediging van de Marokkaanse normen en waarden. De overheid wil af van 'laaghartig gedrag' en stromingen die 'homoseksualiteit willen goedpraten'.

Twee weken geleden riep een groep vooraanstaande moslim-geestelijken de regering op om op te treden tegen moreel verval. Daarop gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken een verklaring uit waarin staat dat de overheid vastberaden is op te treden tegen stromingen die de morele en religieuze waarden van Marokko willen aantasten, aldus gk.nl.

De regeringsverklaring lijkt zich vooral te richten op een aantal kranten die onlangs aandacht besteedden aan de positie van homoseksuelen in Marokko. Daarin werd aandacht besteed aan de homobeweging KifKif en een lans gebroken voor meer verdraagzaamheid.

In de verklaring wordt gesteld dat de politie extra alert zal zijn op dergelijke publicaties en de betrokken auteurs zal vervolgen. Homoseksualiteit is strafbaar in Marokko en kan tot drie jaar celstraf leiden.

© MAROKKO.NL 2009
homoseksualiteit strafbaar kifkif islam marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?