Marokkanen scheiden meer en sneller

buitenland
145
26 mrt '09
Eén op de vijf mannen van Marokkaanse herkomst in Vlaanderen is na 10 jaar huwelijk gescheiden. Bij de Marokkaanse vrouwen is dat 17 procent.

De echtscheidingscijfers bij koppels van Turkse origine liggen beduidend lager, 12 procent van de mannen en 7 procent van de vrouwen.

Volgens onderzoekster Suzana Koelet zijn de echtscheidingscijfers in ons land een weerspiegeling van de echtscheidingen in Marokko en Turkije. Van de Vlaamse mannen en vrouwen is 12 procent na tien jaar huwelijk gescheiden.

Elf procent van de autochtone kinderen heeft gescheiden ouders, bij kinderen van Turkse afkomst is dat 5 procent en bij Marokkaanse 4 procent.

”Opmerkelijk is dat gescheiden mannen van Turkse en Marokkaanse afkomst zich doorheen de echtscheiding niet gesteund voelen door hulpverleningsinstanties”, zegt onderzoekster Koelet.

Het Steunpunt Gelijke Kansenbeleid onderzocht in opdracht van Vlaams minister voor Gelijke Kansenbeleid Kathleen Van Brempt de echtscheidingen bij koppels van Marokkaanse en Turkse afkomst in Vlaanderen. Het onderzoek bekeek de echtscheidingen tussen 1994 en 2004, melden diverse Belgische media.

”Het is belangrijk dat we blijven investeren in gezinsondersteuning en dat we wijzen op de gevaren van een migratiehuwelijk”, zegt Van Brempt.

© MAROKKO.NL 2009
marokkanen
belgië
vlaanderen
scheiden
vrouwen
mannen
marokko
turkije
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?