Ali el Khattabi - RodaJC 2 - 2

sport
0
21 aug '00

Sparta en Roda JC spelen gelijk

Uitgegeven: 19-8-2000 14:08

Laatst gewijzigd: 19-8-2000 17:49

ROTTERDAM - Tevreden gezichten vrijdagavond op het Kasteel. Sparta en Roda JC openden de voetbalcompetitie met 2-2. Een terechte uitslag omdat beide ploegen in het kansrijke duel nauwelijks voor elkaar onder deden.

De Limburgers speelden beduidend beter en agressiever dan in de wedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-2). Sparta kon vooral blij zijn met het spel van het jonge talent David Mendes da Silva. Hij speelde vlak voor zijn verdediging een puike partij. Roda JC begon met Roorda, overgekomen van NEC, in het doel.

Trainer Vergoossen geeft vooralsnog de voorkeur aan hem boven Zeijko Kalac. In de voorbereiding maakten beide doelmannen geen overtuigende indruk, waardoor Vergoossen pas deze week zijn keuze maakte.

Een oordeel over nieuweling Yannis Anastasiou, de Griekse spits gekocht van Anderlecht, is nog moeilijk te geven. Hij is behendig aan de bal en was in de openingsfase bij vlagen gevaarlijk in de combinatie met de Belg Soetaers. Anastasiou krijgt het sowieso moeilijk om de naar Vitesse vertrokken Peeters te doen vergeten.

De Limburgers openden het duel sterk. Vooral op het middenveld had Sparta weinig tot niets in te brengen. De Rotterdammers maakten achterin een onzekere indruk. Marilia gleed geregeld uit en op rechts speelde Monteiro, vorig seizoen nog Dordrecht '90, veel te onrustig.

Roda maakt eerste doelpunt competitie

Dat leidde in de vijftiende minuut tot 1-0 voor Roda. Marilia gleed uit, waarna Langerak de opkomende Soetaers onderuithaalde. Anastasiou had geen moeite met de strafschop. Vreemd genoeg drukte Roda niet door. Sparta werd gevaarlijk, vooral door de behendige Elkhattabi en Boukhari.

De Rotterdammers kwamen in de 32e minuut langszij. Nielsen nam een corner en de kleine Elkhattabi kopte de bal achter Roorda. Vergoossen wond zich aan de zijlijn op over de gelijkmaker want de Spartaan stond volkomen ongedekt. De Roda-verdediging hield alleen de lange Marbus in de gaten. Op slag van rust kwamen de Limburgers bijna op 2-1, maar Tchoutang schoot net naast.

Roda pakt voor de tweede keer voorsprong

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op tot Roda in de 58e minuut opnieuw een voorsprong nam. Marilia beging onnodig een overtreding op Anastasiou. Luijpers meldde zich voor de vrije trap en liet doelman Kooiman van ongeveer twintig meter kansloos.

Het lukte Roda weer niet de voorsprong vast te houden. In de 72e minuut zette Langerak voor op Elkhattabi. De grillige aanvaller draaide behendig langs Senden en prikte de bal in het doel: 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen nog een grote kans op de zege. Vooral Roda miste het geluk toen invaller Torma de lat raakte.

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi