Vrouw financieel dupe van scheiding

economie
125
1 apr '09
Het is voor vrouwen veel moeilijker om rond te komen na een scheiding, dan voor mannen.

Ruim vijftig procent van de vrouwen moet na de breuk rondkomen van hooguit 1300 euro netto in de maand. Terwijl meer dan de helft van de mannen na de scheiding nog 1800 euro netto binnenhaalt.

Stelletjes maken vaak geen goede financiële afspraken voor het geval hun liefde over gaat. Vooral vrouwen zijn hiervan de dupe, blijkt uit het onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) 'De financiële gevolgen van scheiden'. Gescheiden moeders waarbij de kinderen blijven wonen hebben het extra zwaar. Zij verdienen weinig omdat ze parttime werken en krijgen vaak geen kinderalimentatie. Meer dan de helft van de gescheiden ouders maakt geen afspraken over kinderalimentatie en partneralimentatie wordt maar door tien procent geregeld, telegraaf.nl.

Het Nibud adviseert vrouwen om de mogelijkheden om meer te gaan werken te onderzoeken. Samenlevende vrouwen zouden goed moeten nadenken over de financiële gevolgen van parttime werken. Zeker vrouwen die minder werken om voor de kinderen te zorgen raadt het Nibud aan goede afspraken met hun partner te maken over de geldzaken.

Wil je weten hoeveel meer werken je oplevert? Je kunt het uitzoeken via de rekenmodule 'Werk en Geld' op http://www.nibud.nl/

© MAROKKO.NL 2009
nationaal instituut voor budgetvoorlichting vrouw scheiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?