Woede over immigrantenbus in Italie

buitenland
34
4 apr '09
Bij Foggia worden ongeveer immigranten opgevangen.

In de Zuid-Italiaanse plaats Foggia in de regio Apulië is woedend gereageerd op plannen om vanaf maandag immigranten en inwoners in gescheiden bussen te vervoeren. De lokale autoriteiten willen met de aparte busdiensten voorkomen dat er ongeregeldheden ontstaan tussen Italiaanse inwoners en immigranten.

Bij Foggia worden ongeveer achthonderd mensen opgevangen. Recentelijk zijn er opstootjes geweest met Italiaanse inwoners, omdat de immigranten volgens hen een reeks inbraken hadden gepleegd, aldus limburger.nl.

In de Italiaanse media worden vergelijkingen gemaakt met het apartheidsregime in Zuid-Afrika en de gescheiden busdiensten voor blanken en gekleurde mensen in de jaren vijftig in de Verenigde Staten. ,,De lijndienst voor niet-EU-inwoners in Foggia riekt naar rassenscheiding en moet zo snel mogelijk opgeheven worden'', aldus de regionale president van Apulië, de communist Nichi Vendola.

Wegens de toestroom van immigranten heeft Italië de bewegingsvrijheid van minderheden beperkt, illegaal verblijf strafbaar gesteld en de politie extra bevoegdheden gegeven.

© MAROKKO.NL 2009
italie immigranten foggia apulië apertheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?