Blind date voor moslims
Aicha, Iaila, Haiati, Nashad, Salwa en vele anderen nemen een 'blind date' wel erg letterlijk.
19 April 2009
lifestyle

Van de grote wereldwijde datingsite voor moslims, muslima.com, spetteren ze nou bepaald niet af met hun foto's in nikab of chador. Een moslimman moet hen op hun ogen geloven dat hun profiel klopt. Dat zegt zonder uitzondering dat zij aantrekkelijk en hooggeschoold zijn.
Ogen zijn de vensters van de ziel, en dus moet een man op een datingsite voor moslims het daar ook maar mee doen. Voor veel moslima's is deze manier van contact leggen met een toekomstige huwelijkskandidaat een uitkomst.

Veel moslima's hebben op dergelijke islamitische datingsites wel een gezicht, zij het dat de gelaatstrekken worden omfloerst door strak aangebonden hoofddoeken. Ook zonder hoofdbedekkingen prijzen dames zich aan, die kennelijk minder streng in de leer zijn. Vaak zijn dat gescheiden vrouwen, aldus telegraaf.nl.

Daten, flirten en huwelijkspartners zoeken via het internet groeit in populariteit bij moslims, vooral in het Westen. Daar is een duidelijke reden voor. De eerste generatie moslims begint af te stappen van gearrangeerde huwelijken voor hun dochters, zo blijkt uit onderzoeken. Dankzij het internet kunnen de dochters, vaak met enthousiaste hulp van de ouders, kiezen uit duizenden mannen in eigen land. Hun culturele restricties om in contact te komen met vreemde mannen vallen door het internet weg. Via eerst e-mail- of chatcontact hebben zij zelf het heft in handen. Het web is voor veel moslima's een regelrechte bevrijding. Voor mannen trouwens ook, want ze kunnen het dichter bij huis zoeken. Het internet draagt op die manier bij aan een vermindering van importbruiden.

Behalve de internationale sites die ook op Nederland zijn gericht, zijn er drie speciale voorzieningen voor Nederlandse moslims. Twee daarvan zijn feitelijk datingfora. Die zijn te vinden op marokko.nl en maroc.nl. De wervende teksten daar zijn over het algemeen modern van toon, passend in de open Nederlandse samenleving.

muslima.com blind date marokko.nl
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi