Van Basten stapt op bij Ajax

sport
78
6 mei '09
Marco van Basten heeft zijn functie als trainer bij Ajax per direct neergelegd.

Als belangrijkste reden voor zijn opstappen gaf de 44-jarige oefenmeester aan dat hij niet aan de doelstellingen wist te voldoen. Daarnaast verwachtte Van Basten dat hij volgend seizoen met Ajax niet beter zou presteren.

De kritiek op Van Basten nam vooral na afgelopen zondag, toen de Amsterdammers kansloos met 4-0 van Sparta verloren, weer flink toe. Van Basten was pas sinds juli van vorig jaar in dienst van Ajax. Het contract van de oud-bondscoach liep nog drie jaar door.

Van Basten moest in zijn vierjarige contractperiode met Ajax weer prijzen gaan pakken. Ondanks dure aankopen als Miralem Sulejmani (16,25 miljoen euro) pakte dat anders uit. Ajax strandde al voor de winterstop in de KNVB-beker en in maart van dit jaar volgde ook uitschakeling in de achtste finales van de UEFA Cup tegen Olympique Marseille.
 
In de eredivisie gaf Ajax afgelopen zondag nog een ticket voor Champions League-voetbal voor volgend seizoen uit handen na de beschamende 4-0-nederlaag bij Sparta. Het enige wat Van Basten aan zijn erelijst kan toevoegen, is het behalen van een toegangsbewijs voor de Europa League volgend seizoen.

© MAROKKO.NL 2009
marco van basten
ajax
functie
neergelegd
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?