Politie in Bloemendaal bekogeld

algemeen
569
14 mei '09
Opnieuw is in Gouda een politieauto bekogeld.

Dit keer in Bloemendaal, bij het gelijknamige winkelcentrum. De politie heeft een sterk vermoeden wie de daders zijn, maar heeft ze nog niet kunnen aanhouden.

De politie was met vijf agenten, drie auto's en een politiehond woensdagavond. Een grote groep Marokkaanse jongeren zou zich misdragen hebben in Albert Heijn, aldus het AD. ,,Kattenkwaad kan ik dat niet meer noemen,'' zegt bedrijfsleider Elwin van Mierlo. Ze gooiden flessen kapot en smeten goederen door de winkel. ,,Het is het bewust en moedwillig stuk maken van artikelen uit de schappen. En wel door een bij ons inmiddels bekende groep jongeren.'' Een jongen werd door een bewaker ingerekend, de ander kon iets later door de politie worden aangehouden. Het gaat om Gouwenaars van 17 en 18 jaar.

Terwijl de politie onderzoek deed in de supermarkt, werden op de parkeerplaats van het winkelcentrum de ruiten van een politieauto ingegooid. De politie, de winkeliers en getuigen vermoeden dat de daders uit dezelfde groep komen als die in Albert Heijn voor overlast zorgde. ,,Wij weten wie het zijn en de politie weet wie het zijn. Je moet tegenwoordig evenwel harde bewijzen hebben om ze te kunnen oppakken. We zijn druk bezig om er voor te zorgen deze groep jongeren een winkelontzegging krijgen. Het moet een keer ophouden. Want wij, andere winkeliers in het winkelcentrum, onze klanten en omwonenden hebben al enige tijd last van deze onruststokers,'' aldus Van Mierlo.

De jongens die eerder deze week in Oosterwei stenen naar politievoertuigen en agenten hebben gegooid, blijken helemaal niet te zijn aangehouden, laat staan dat er bekeuringen zijn uitgedeeld. De politie zegt zich te hebben vergist. De daders worden nog gezocht. De politie en haar voertuigen werd bekogeld, toen twee Gouwenaars werden gearresteerd in verband met een insluiping in een woning aan de Bernadottelaan, afgelopen weekeinde.

Een verslaggever van Radio Veronica is gisterochtend aangehouden na het vernielen van een autoruit. Anders dan live in de uitzending MogguRick werd beweerd, ging het niet om het portier van een politieauto, maar om dat van een sloopauto. Met de uitzending wilde de verslaggever Erik-Jan kijken of hij ook alleen een boete zou krijgen voor de vernieling. ,,Kijken of ik ook lol kan hebben voor negen tientjes.'' Justitie en politie onderzoeken in hoeverre de kosten van de politie-inzet verhaald kunnen worden.

© MAROKKO.NL 2009
gouda
politieauto
bekogeld
bloemendaal
overlast
jongeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi