''Alle vrouwen zonder beha op 26 juni''
Op Facebook roept een groep alle vrouwen op om vrijdag 26 juni geen beha te dragen.
16 May 2009
lifestyle

Ze beweren dat het kledingstuk een marteltuig en een belemmering is. Zullen vrouwen bereid zijn een ganse dag geen steun te geven aan hun boezem?

Pervers
Het zou een idee van een groep mannen kunnen zijn om een ganse dag te genieten van het aanzicht van behaloze borsten. Maar na nader onderzoek blijkt dat vrouwen het initiatief van de 'Behaloze Vrijdag' namen. Ze vinden dat dit kledingsstuk vrouwen belemmert en dat het onnatuurlijk en zelfs pervers is.

Waarom niet?
De initiatiefnemers vergelijken dit kledingstuk met het inbinden van vrouwenvoeten in China, een manier om vrouwen aan banden te leggen. Ze argumenteren dat uit onderzoek blijkt dat degenen die de klok rond een beha dragen 113 keer meer kans hebben op borstkanker dan anderen. Het kledingstuk zou schadelijke stoffen in de borsten vasthouden, waardoor je meer kans loopt op tumoren. De vrouwen vergelijken ook de borsten met de teelballen van mannen. "Ze hangen met een reden uit het lichaam omdat ze koel moeten blijven. Als ze in een beha gesnoerd worden, hebben je borsten het te warm en functioneren ze niet meer naar behoren."

Geen ondersteuning nodig
De groep op Facebook weerlegt heel wat argumenten van vrouwen om een beha te dragen. "Je boezem heeft helemaal geen ondersteuning nodig, de gezondheid van vrouwenborsten was beter voor de uitvinding van de beha. Ook blijkt uit onderzoek dat rondborstige vrouwen die twee weken lang geen beha droegen, minder pijn en last hadden van hun boezem. 80 procent van de deelneemsters besloot hun beha's voorgoed weg te gooien."

Trend?
Misschien is deze groep op Facebook wel een teken dat er een nieuwe trend is. Deze vrouwen zijn namelijk niet de enigen die de beha eerder een kwelling dan een zegen vinden. Op internet duiken er verschillende sites als 007b.com en ihatebras.info op van vrouwen die hun borsten liever vrijheid gunnen. Ook verschillende celebs hebben hun beha afgezworen. Kate Moss loopt meer zonder dan met rond, ook Jessica Simpson en Lily Allen houden van een bevrijde boezem, aldus hln.be.

facebook beha vrouw borsten
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi