Bestrijding jeugdoverlast helpt nog niet

algemeen
87
27 mei '09
De jongerenoverlast blijft een hardnekkig probleem in de Utrechtse Vogelaarwijken, vooral in Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen-Oost.

 Alle inspanningen zoals jongerenwerk, instelling van straat- en samenscholingsverboden en inzet van straatcoaches, hebben weinig verbetering gebracht. Dat blijkt uit de eerste monitor Krachtwijken, die gisteren is gepresenteerd en is aangeboden aan minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie).

De jongerenoverlast versterkt in Kanaleneiland en in Zuilen-Oost het gevoel van onveiligheid. Daarom willen burgemeester en wethouders het samenscholingsverbod in Kanaleneiland-Noord voor de tweede keer op rij met ingang van 1juni voor een half jaar verlengen.

De bewoners van Zuilen-Oost voelen zich onder meer onveiliger, doordat onlangs een transseksueel door voornamelijk Marokkaanse jeugd is weggepest uit zijn/haar woning.

Overvecht kampt met een groeiend aantal woninginbraken, terwijl in Ondiep (de vierde Vogelaarwijk) het aantal autokraken toeneemt. Bewoners van Ondiep klagen bovendien steeds meer over het slecht schoonhouden van hun wijk.

De monitor schetst hoe het een jaar na dato met de vijf Utrechtse Vogelaar(Kracht)wijken gaat op basis van gemeentelijke cijfers, zoals het aantal inbraken en het aantal werklozen. De vijfde Vogelaarwijk is Hoograven, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2009
kanaleneiland overvecht zuilen-oost vogelaarwijken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?