De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif

algemeen
1007
27 mei '09
De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif is een uitgave van Stichting Observatoire.
De meerderheid van de Marokkaanse Nederlanders is afkomstig uit het Rifgebied, een gebied dat bekend staat om zijn economische schaarste en ontwikkelingsachterstand. In het boek “De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif”, graaft schrijver Mustafa Aarab in de moderne geschiedenis van het Rif. Hij analyseert de feiten en de historische gebeurtenissen die de collectieve bewustwording van de Marokkanen uit het Rif hebben bepaald. Waarom zijn de Marokkanen uit het Rif wat ze nu zijn? Wat is hun historische achtergrond? Waarom zijn ze massaal naar Europa geëmigreerd? Waarom ontbreekt bij hun het nationalistische gevoel in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Turken? Het boek plaats het gebied opnieuw in zijn historische context, en werpt een blik op een aantal obscure plekken.

De vergeten geschiedenis van het Marokkaanse Rif is een uitgave van Stichting Observatoire. Het boek is vanaf donderdag 28 mei ’09 te krijgen via www.observatoire.nl www.observatoire.nl >of bij de boekhandel. Om het boek te bestellen verzoeken wij u het bedrag van € 14,95 over te maken op rekeningnummer 35 19 862 ten name van Stichting Observatoire te Haarlem.

Mustafa Aarab (1960) is geboren in Marokko en studeerde filosofie aan de Universiteit van Fes. In 1987 kwam hij naar Nederland en promoveerde hij in 2002 aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht op een proefschrift getiteld La crise du sense. Samen met Mohammed Hilali schreef hij in het Arabisch het boek Wat is een civil society?(1999, Uitgeverij Ikhtilaf, Rabat). Hij vertaalde het boek Généalogie de l’islamisme van Olivier Roy (1995) en het werk Etats Unis, islamisme, une alliance contre l’Europe van Alexandre Del Valle (1999) in het Arabisch (beide Uitgeverij Ikhtilaf). Momenteel werkt Mustafa Aarab als programmaleider bij de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO).
© MAROKKO.NL 2009
marokkaanse rif stichting observatoire mustafa aarab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
afc ajax
keuken kampioen divisie
frankrijk
botolapro
gevangenis
libië
khalifa haftar
fayez al-sarraj
super league
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi