'Marokko moet wangedrag vakantiegangers doorgeven'

algemeen
106
27 mei '09
Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil dat Marokko informatie over ernstige misdragingen van Nederlandse vakantiegangers in Marokko doorgeeft aan de justitie in Nederland.

Hij heeft daarover woensdag afspraken gemaakt tijdens een bezoek aan het Rifgebied, de regio waar de meeste Marokkaanse Nederlanders vandaan komen.

Vooral Nederlands-Marokkaanse jongeren die in dat gebied op vakantie gaan, veroorzaken veel problemen. Ze rijden vaak onder invloed van alcohol, wat soms tot ernstige verkeersongevallen leidt. Hirsch Ballin wees erop dat de Marokkaanse autoriteiten verantwoordelijk zijn en blijven voor de plaatselijke ordehandhaving en het bestraffen van overtredingen. Toch wil hij dat wangedrag ook aan Nederland wordt gemeld, melden diverse media. 

Als het om probleemjongeren gaat die in Nederland bekend zijn, mag die informatie volgens de bewindsman niet in het dossier ontbreken. „Om in Nederland effectief te kunnen straffen, moeten we dergelijke gedragspatronen kennen. Nu wanen deze jongeren zich onbespied als ze in Marokko zijn.”

Het ministerie van Justitie in Den Haag en hetzelfde departement in Rabat zullen de afspraken over het uitwisselen van informatie de komende tijd uitwerken, aldus de woordvoerder van Hirsch Ballin.

© MAROKKO.NL 2009
marokko
nederland
justitie
misdragingen
vakantiegangers
ernst hirsch ballin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?