'Rondom 10': Wordt het nog wat met Marokkaans Nederland?
'Rondom 10' heeft een zaal vol Marokkanen.
30 May 2009
lifestyle

Studenten, hulpverleners, ouders en hangjongeren over straatcoaches, vaders die het laten afweten, strafkampen en discriminatie. Hoe stoppen we het wangedrag en de terreur van bepaalde Marokkanen? Hoe gaan Marokkaanse Nederlanders zich hier echt thuis voelen? Wanneer is de integratie van Marokkanen in Nederland eindelijk voltooid?

Al ruim twintig jaar worstelen Marokkanen met hun positie in Nederland. Ze voelen zich gediscrimineerd en gestigmatiseerd. Ze voelen zich niet welkom en achtergesteld op vele terreinen. Autochtone Nederlanders op hun beurt hebben genoeg van de overlast en het klagen door Marokkanen. En dat nu al jarenlang. Na de aanslagen van 9/11 in 2001 en de moord op Theo van Gogh verhardde de sfeer verder.

Hoe komen we uit die cirkel van wederzijdse verwijten, vooroordelen en gekrenkte gevoelens? Moeten veel meer Marokkanen uit hun slachtofferrol stappen en het lot in eigen handen nemen? En moeten autochtone Nederlanders definitief accepteren dat Marokkanen erbij horen, met hun geloof, hun gewoontes en hun gebruiken?

'Rondom 10', zaterdag 30 mei om 21.05 uur op Nederland 2.

marokkanen rondom 10 studenten straatcoaches
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi