Banenmarkt Nieuw West

economie
0
4 jun '09
Dinsdag 16 juni 2009 organiseert Nieuwe Kansen Nieuw West voor het tweede achtereenvolgende jaar de Banenmarkt.

 Nieuw Kansen Nieuw West is een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, de stadsdelen Osdorp, GeuzenveldSlotermeer, Slotervaart en de Dienst Werk en Inkomen.

In een tijd van economische recessie is de Banenmarkt een uniek “event” voor iedereen in Nieuw West. De Banenmarkt was vorig jaar een groot succes, reden genoeg om het dit jaar ook weer te organiseren. Er zijn ondanks de tegenzittende economie voldoende vacatures voor de Banenmarkt. Piet Dikken, wethouder werkgelegenheid GeuzenveldSlotermeer: “Het wordt weer fantastisch. Grote werkgevers als de Koninklijke Landmacht en de Politie AmsterdamAmstelland staan er ook met banen. Maar ook de kleinere bedrijven hebben een plek in De Meervaart.”

Deze mix is juist van belang volgens wethouder Paulus de Wilt (Werkgelegenheid) van Slotervaart: “De Banenmarkt moet een afspiegeling zijn van de werkgelegenheid. Dat betekent dat er banen zijn voor jong en oud, voor hoog en lager opgeleiden en bij grote organisaties en kleine bedrijven”. In een tijd van economische recessie is de Banenmarkt een uniek “event” voor iedereen in Nieuw West. Wethouder werkgelegenheid Osdorp Achmed Baâdoud: “Dit is de tijd waarop men zich goed kan voorbereiden en oriënteren op werk en de toekomst”.

Economische situatie De berichten over de werkloosheid zijn niet hoopgevend. Een Banenmarkt in deze tijd is dan juist belangrijk om werkzoekenden op een eenvoudige manier in contact te brengen met werkgevers en met mogelijkheden om zich voor te bereiden op (ander) werk.

Werkgevers op de Banenmarkt De werkgevers op de Banenmarkt zijn heel divers. Zo staan er onder andere: Group 4 Securicor, Haven Amsterdam (VSA), Impuls, Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen, Koninklijke Landmacht, Politie AmsterdamAmstelland, Randstad, ROC van Amsterdam, Vacatureservice Amsterdam, Sigra, Vrouw en Vaart, VTOC Fokker en nog veel anderen bedrijven en organisaties. Enthousiaste werkgevers die graag potentiële werknemers willen ontmoeten!

Wat is er nog meer te doen? Naast de vacatures en de mogelijkheid om kennis te maken met bedrijven en organisaties zijn er verschillende workshops en worden bedrijfspresentaties gehouden. De cvdokter helpt bezoekers hun cv te verbeteren en coaches helpen bezoekers contacten te leggen met werkgevers. Voor iedereen is het dus heel eenvoudig om direct de eigen mogelijkheden te verkennen.

Gemeente Amsterdam
Ook voor iedereen die interesse heeft om voor zichzelf te beginnen is er voldoende informatie: “Bemoei je met je eigen zaak” geeft informatie over het starten van een eigen bedrijf. Werken in de zorg? Op de Banenmarkt is een speciale informatiestand over banen in de zorgsector.

Campagne West Werkt
De Banenmarkt is een van de activiteiten van West Werkt, een initiatief vanuit Nieuwe Kansen Nieuw West. West Werkt zet activiteiten en campagnes op om de ‘match’ tussen werkgevers en werkzoekenden te stimuleren en te realiseren. De stadsdelen Osdorp, GeuzenveldSlotermeer, Slotervaart en Bos en Lommer werken hierin nauw samen met de gemeente Amsterdam en de Dienst Werk en Inkomen

Waar en wanneer?
De Banenmarkt is op dinsdag 16 juni 2009 in De Meervaart, Meer en Vaart 300 in Osdorp, van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Voor meer informatie bezoek de website: www.westwerkt.nl.

© MAROKKO.NL 2009
nieuwe kansen nieuw west banenmarkt slotervaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi