'Criminele vreemdeling moeten worden uitgezet'

algemeen
121
19 jun '09
Albayrak laat momenteel onderzoeken hoe de problemen met criminele vreemdelingen opgelost kunnen worden.

DEN HAAG - De rechtse oppositiepartijen hebben er bij staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) op aangedrongen dat ze criminele vreemdelingen snel het land uitzet. Regeringspartij CDA vindt dat criminele vreemdelingen moeten vertrekken als blijkt dat ze geen Nederlands paspoort hebben.

Dat bleek donderdagavond tijdens een spoeddebat over een vonnis van de rechtbank dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een Marokkaan die vanwege zijn criminele verleden tot ongewenst vreemdeling is verklaard, niet mag uitzetten.

De reden is dat de IND niet kan bewijzen dat de gegevens kloppen die voor de ongewenstverklaring zijn gebruikt.


Bewijslast

De VVD en Tweede Kamerlid Rita Verdonk willen de bewijslast omdraaien. Ze vinden dat buitenlanders zelf moeten aantonen dat hun papieren kloppen.

''Ik roep de staatssecretaris op te kiezen voor de veiligheid van onze samenleving'', zei PVV'er Sietse Fritsma ter onderbouwing van zijn standpunt dat criminele vreemdelingen Nederland uit moeten.

Albayrak laat momenteel onderzoeken hoe de problemen met criminele vreemdelingen opgelost kunnen worden. Ze verwacht dit najaar maatregelen te presenteren, aldus nu.nl.

© MAROKKO.NL 2009
nebahat albayrak criminele vreemdeling verdonk vvd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
moskee
arrestatie
saoedi-arabie
terrorisme
onderwijs
mohamed morsi
morsi
iran
moslimbroederschap
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech