Cohen: 'Politie mag werven in moskee'

algemeen
69
15 jul '09
Burgemeester Job Cohen vindt het geen probleem als de politie agenten werft in moskeeen.

Dat schrijft hij in antwoord op vragen van de VVD. Begin juni werd bekend dat de politie in de Al Oumma-moskee in Slotervaart actief op zoek was gegaan naar allochtonen en vrouwen voor een baan bij het politiekorps. Daarbij zou ook hoofdcommissaris Bernard Welten aanwezig zijn geweest.

VVD-raadslid Robert Flos stelde Cohen daarop vragen, omdat hij het onwenselijk vindt als de politie zo'n bijeenkomst houdt in een religieus gebouw. In zijn ogen moet de politie dat alleen doen op voor iedereen toegankelijke locaties, aldus parool.nl.

Cohen schrijft dat het beter is als de politie een goede afspiegeling vormt van de samenleving. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verplicht het korps daar ook toe. Om dat te bereiken wordt volgens Cohen voor zowel allochtonen als autochtonen een scala aan activiteiten georganiseerd en worden de doelgroepen op verschillende manieren en op verschillende locaties benaderd. Zo staat de politie ook op evenementen, festivals (zoals Kwakoe in Zuidoost) en beurzen.

Bovendien, stelt de burgemeester, zijn religieuze gebouwen juist voor iedereen toegankelijk.

De aspirant-agenten van allochtone afkomst hebben volgens Cohen evenveel kans op een baan bij het korps als autochtonen. 'De criteria zijn voor iedereen gelijk.'

© MAROKKO.NL 2009
amsterdam moskee burgemeester job cohen robert flos
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?