Reizigers gestrand in Marrakech door staking Royal Air Maroc

buitenland
76
20 jul '09
De strijd tussen de piloten en luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc houdt reizigers gevangen op de luchthaven van Marrakech.


24 uur zitten ze al te wachten en er is geen zicht op beterschap, zo meldt een ooggetuige. Hoeveel Belgen er onder de reizigers zijn is niet duidelijk.

Onderhandelingstafel
De Marokkaanse Vereniging van piloten (AMPL) houdt stakingen om de directie van Royal Air Maroc aan de onderhandelingstafel te krijgen. De maatschappij is in handen van de Marokkaanse regering. De AMPL betreurt het dat het management van Royal Air Maroc zich niet gehouden heeft aan eerder gemaakte afspraken, zo bericht AMPL.

"Na onze staking van 8 oktober 2008 heeft het management een stappenplan opgezet, maar sindsdien is er niets gedaan. Er is een breuk in de dialoog met de Royal Air Maroc," zei Najib Ibrahim, woordvoerder van de AMPL.

De AMPL pikt het niet dat buitenlandse piloten voor luchtvaartmaatschappij Atlas Blue een hoger salaris krijgen dan zijzelf.

Problemen
De luchtvaartmaatschappij heeft verschillende problemen. Zo liep een van de vliegtuigen meer dan tien miljoen dollar schade op toen een co-piloot het vliegtuig landde op de luchthaven JFK in New York.

Ook wordt Royal Air Maroc bedolven onder klachten van Marokkanen die buiten Marokko wonen en die de slechte klantenservice en torenhoge prijzen hekelen. Er werd zelfs een open brief aan de Marokkaanse koning gestuurd.

De bron van de slechte klantenservice, volgens verscheidene voormalige klanten, is te wijten aan een gebrek aan opleiding en een laag moreel onder de werknemers, aldus demorgen.be.


24 uur zitten ze al te wachten en er is geen zicht op beterschap, zo meldt een ooggetuige. Hoeveel Belgen er onder de reizigers zijn is niet duidelijk.

© MAROKKO.NL 2009
royal air maroc marrakech piloten luchthaven marokko staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?