Oproepen tot boycot Albert Heijn-to go

algemeen
110
21 jul '09
Op vriendennetwerk Hyves wordt actie gevoerd tegen de Albert Heijn-to go-winkels.

Aanleiding is het nieuws dat enkele filiaalmanagers van exploitant Servex in Amsterdam en Den Haag intern hebben aangegeven geen Marokkanen meer in dienst te willen nemen.

Op pagina boycotahtogo.hyves.nl staat: ,,Het is tijd om te laten zien dat we dit niet accepteren! Wij kunnen ook wat doen: Boycot deze winkels!'' Veel leden zijn er nog niet: 27. Meer animo (85 leden) is er voor de pagina geenmarokkanen.hyves.nl. De initiatiefnemer is ook boos dat een aantal AH-to go-bedrijfsleiders Marokkaans personeel wil weren: ,,Vind je dat dit sterk tegen de normen en waarden ingaat van de Nederlandse samenleving? Word lid!''.

Ook in de politiek groeit het verzet. Na de SP eisen ook GroenLinks en de PvdA opheldering van het kabinet. PvdA-Kamerlid Arib wil van de ministers Van der Laan (Integratie) en Van der Hoeven (Economische Zaken) weten of sprake is van een ‘incident of structureel probleem’ GroenLinks-Kamerlid Dibi spreekt van ‘discriminerend personeelsbeleid’.

Albert Heijn praat deze week opnieuw met exploitant Servex (onderdeel van de NS) om ‘herhaling te voorkomen’.

Volgens woordvoerder Hellendoorn zijn er inmiddels 25 reacties van consumenten en Marokkaanse belangenorganisaties bij Albert Heijn binnengekomen, aldus ad.nl.

Minister Van der Laan is tevreden dat AH meteen afstand heeft genomen van de oproep van de filiaalmanagers, aldus zijn woordvoerster.

© MAROKKO.NL 2009
hyves marokkanen albert heijn-to go-winkels boycot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?