Robben geeft Bayern Munchen zijn jawoord

sport
22
27 aug '09
Arjen Robben zet zijn loopbaan voort bij Bayern Munchen.

De aanvaller wordt vrijdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van de club van trainer Louis van Gaal.

Met de transfer is 25 miljoen euro gemoeid. De international achtte het verstandig Real Madrid deze zomer te verlaten. ''Ik heb vanochtend de knoop doorgehakt, dit is de beste keuze voor mij'', zegt Robben tegen het Algemeen Dagblad.

Hoewel trainer Manuel Pellegrini de aanvaller graag wilde behouden, drong de clubleiding van Real Madrid erop aan om Robben te verkopen. Na de exorbitante
uitgaven, De Koninklijke spendeerde bijna 250 miljoen euro aan versterkingen, werd het verkopen van spelers noodzakelijk geacht.

Klaas-Jan Huntelaar vertrok onlangs al naar AC Milan, Wesley Sneijder volgt deze week naar Internazionale. Robben is de derde Nederlander die Real Madrid verruilt voor een nieuwe werkgever. Enkel Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe staan nog onder contract in Madrid.

Robben hoopt komend weekend zijn debuut te kunnen maken voor Bayern M?nchen. De ploeg van Van Gaal treedt dan aan tegen landskampioen VfL Wolfsburg. Bayern gaat na een valse competitiestart op zoek naar zijn eerste overwinning.


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2009
arjen robben bayern munchen louis van gaal real madrid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?