Verkeersdrama rukt Marokkaans gezin uit elkaar

algemeen
0
27 aug '09
Abdeslam Azarkan zit er verloren bij in zijn woonkamer aan de Polderstraat in Rotterdam-Feijenoord.

Zijn zoontje Fouad (7), zwaar gehavend aan gezicht, hoofd, armen en benen, zit stil op de bank naast hem.

Het auto-ongeluk vorige week op de Spaanse snelweg, waarbij Azarkans dochter en zwager om het leven kwamen, heeft diepe littekens nagelaten.

Het had weinig gescheeld of Azarkan was meer kinderen kwijtgeraakt op de terugweg van Marokko naar Nederland. Zijn vrouw en drie andere dochters raakten zwaargewond bij het ongeval in de omgeving van Valencia. Azarkan zelf, die voorin naast de bestuurder zat, raakte lichtgewond. Zijn zwager die het busje bestuurde, was minder gelukkig. Hij raakte zwaar gewond aan zijn hoofd.

De Rotterdammer rijdt al twintig jaar met de auto naar Marokko. Deze keer liet hij zijn zwager rijden. Het gezin van acht kinderen, dat terugkeerde van vakantie bij familie in Al Houceima, rijdt via de Spaanse stad Almeria terug naar Nederland. Bij Valencia slaat het noodlot toe. Tijdens het inhalen van een vrachtwagen, slaat het busje over de kop.

Azarkan, die zich na het ongeval met veel moeite naar buiten weet te wurmen, ziet zijn dochters en vrouw bloedend op de weg liggen. ,,Door de klap was de achterdeur opengeslagen en zijn ze allemaal naar buiten gegooid. Het was echt verschrikkelijk,'' zegt hij met betraande ogen. Zijn 20-jarige dochter Fatima bezwijkt.

Azarkan en zijn drie zonen (allen lichtgewond) en een 6-jarig dochtertje worden met een vliegtuig naar Nederland overgevlogen. Zijn echtgenote en twee dochters worden later ook teruggevlogen. Een andere dochter is er zo erg aan toe dat ze in een Spaans ziekenhuis moet blijven. Azarkan weet eigenlijk niet zo goed hoe hij de komende weken verder moet. Zijn vrouw ligt nu in het Erasmus MC in Rotterdam, zijn twee dochters in een ziekenhuis in Leiden. Thuis heeft hij ook nog de zorg voor zijn andere kinderen. Vandaag wordt zijn dochter Fatima begraven in Marokko. Azarkan kan daar, tot zijn grote verdriet, niet bij zijn. ,,Ik kan hier nu niet weg. Wie moet er anders voor mijn kinderen en vrouw zorgen? Het heeft gewoon zo moeten zijn,'' zegt hij berustend, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2009
abdeslam azarkan rotterdam ongeluk marokko spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?