Koeman ziet kansen voor AZ na CL-loting

sport
90
28 aug '09
Ronald Koeman heeft tevreden gereageerd op de loting voor de groepsfase van de Champions League.

'Zijn' AZ werd donderdag ingedeeld in een poule met Arsenal, Olympiakos en Standard Luik.

Vast staat in elk geval dat Arsenal de topfavoriet is om de groep winnend af te sluiten. De andere drie ploegen zijn volgens Koeman aan elkaar gewaagd. ''Arsenal is de sterkste ploeg, maar ik denk dat AZ, Olympiakos en Luik niet voor elkaar onder doen'', reageert de oefenmeester in gesprek met de NOS.

AZ debuteert in de Champions League met een uitduel in Griekenland. Op de eerste speeldag wacht Olympiakos. ''Ik ben vorig jaar toen ik geen club had gaan kijken bij Panathinaikos - Olympiakos, dat is nog een derby ook. Het kan een gekkenhuis zijn daar in Griekenland. Het publiek vormt een twaalfde man als ze thuisspelen'', weet Koeman.

Hoewel Standard Luik, afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij kampioen van Belgi?, de vorm nog niet echt te pakken heeft dit seizoen, rekent Koeman zich niet rijk. ''Maar je moet je niet vastpinnen op wat je ziet'', waarschuwt Koeman. Volgens de oefenmeester moet AZ zich richten op plek twee in de groep. Mochten de Alkmaarders in deze opdracht slagen dan plaatsen zij zich voor de volgende ronde van de Champions League.


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2009
ronald koeman champions league arsenal olympiakos standard luik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?