Hoogleraren UvA willen Ramadan als gastdocent

algemeen
41
31 aug '09
Vier hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam willen dat ismamoloog Tariq Ramadan op de UvA wordt aangesteld als gastdocent.

Dat schrijven zij deze week in het universiteitsblad Folia, aldus nu.nl.

'Het zou de Universiteit van Amsterdam sieren als Tariq Ramadan hier welkom zou worden geheten. Daarmee zouden we duidelijk maken dat de Uva niet meedoet aan de hetze tegen moslims die vinden dat de islam voor hen ook van belang is buiten de priv?sfeer'', schrijven wetenschappers Paul Aarts, Michiel Leezenberg, Annelies Moors en Ruud Peters.
Erasmus Universiteit


Ramadan kreeg vorige week te horen dat hij niet langer welkom is als integratieadviseur bij de gemeente Rotterdam en als gasthoogleraar burgerschap en identiteit aan de Erasmus Universiteit.
Zowel het college van b&w als het college van bestuur van universiteit is van mening dat zijn werkzaamheden voor het door de Iraanse regering gefinancierde station Press TV niet te combineren zijn met zijn functies in de Maasstad.
Principi?le vragen


De vier UvA-wetenschappers vinden dat het ontslag van Tariq Ramadan als gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit ''principi?le vragen oproept. De belangrijkste is welke invloed de financier van een leerstoel heeft op het functioneren van de hoogleraar die de leerstoel bezet. Het is goed universitair gebruik dat de financier op afstand wordt gezet. Wetenschappers moeten onafhankelijk zijn en omstreden standpunten kunnen innemen in het publieke debat.''

© MAROKKO.NL 2009
hoogleraren universiteitsblad folia tariq ramadan uva
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?