Moslimpartij in hol van de leeuw

algemeen
44
31 aug '09
Er is een goede kans dat de Nederlandse Moslimpartij (NMP) in november meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo.

 De partij ziet de geboorteplaats van Geert Wilders als 'proeftuin', want als het daar lukt om zetels te krijgen, gaat de NMP het in meer steden proberen.

Het feit dat PVV-leider Wilders in Venlo is geboren speelt beslist mee om daar aan de verkiezingen deel te nemen. ?Dat vormt voor ons een extra motivatie'', zegt NMP-voorzitter Henny Kreeft in het Nederlands Dagblad.

De selectie van de kandidaten is in volle gang en Kreeft meldt dat het voor 70 procent zeker is dat de NMP een gooi doet naar de gunst van de Venlose kiezer. Hij denkt dat zijn partij vooral kiezers van de PvdA en Groenlinks zal trekken.

Kreeft wil in Venlo twee zetels halen. Daarna zal zijn partij ook meedoen aan de verkiezingen in andere plaatsen. Hij noemt daarbij Almere, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Emmeloord, de woonplaats van Kreeft. De gesprekken met kandidaten in deze gemeenten lopen ook nog.

De NMP werd in 2007 opgericht door moslims als voormalig GroenLinks-coryfee Mohammed Rabbae, uit ontevredenheid over de manier waarop de traditionele partijen omgingen met de allochtonenproblematiek en de Isra?lische acties in het Midden-Oosten. Doel van de partij is het verkleinen van de kloof tussen moslims en niet-moslims. De partij wil vooral gematigde moslims trekken, zowel allochtoon als autochtoon, uit diverse landen en taalgroepen.

Speerpunten van de NMP zijn onder meer het veroordelen van geweld van Isra?l door het Internationaal Gerechtshof, het afwerken van asielaanvragen binnen een jaar, het mogelijk maken van de islamitisch bankieren en het toestaan van boerka's, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2009
nederlandse moslimpartij gemeenteraadsverkiezingen venlo rabbae
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?