Wethouder Asscher leest voor uit Marokkaans kinderboek
'Hier woon ik-Marokko' is onderdeel van een kinderboekenserie. Het eerste boek verscheen in 2007 over de Maasai in Kenia.
02 September 2009
lifestyle

Op zondag 6 september ontvangt de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher het kinderboek 'Hier woon ik - Marokko' uit handen van Soundos el Ahmadi (o.a. Shouf Shouf Habibi). 'Hier woon ik- Marokko' is een lees- en doeboek waarbij de Nederlandse-Marokkaanse Sara op vakantie gaat bij de Marokkaanse Omar. Samen gaan ze op zoek naar de verloren ring van nicht Samira. Onderweg leert Sara alles over het Marokkaanse leven onder andere over eten, wonen, school en spelletjes. 'Hier woon ik - Marokko' maakt deel uit van de boekenserie 'Hier woon ik'; een reeks prachtige kinderboeken waarmee cultureel besef en begrip van kind op kind wordt overgebracht.


Hester Ezra, creative director van Butterfly Works en initiatiefneemster van 'Hier woon ik': 'Wij willen met dit boek Nederlandse kinderen laten zien en ervaren hoe het is om op te groeien in Marokko. Daarvoor zijn we naar Marokko gegaan en hebben samen met kinderen dit boek gemaakt. Zo zijn de illustraties bijvoorbeeld getekend door kinderen van basisschool Al Qods in Fes.' Een deel van de opbrengst van het boek gaat terug naar educatieve projecten in Marokko.

Hier woon ik
'Hier woon ik-Marokko' is onderdeel van een kinderboekenserie. Het eerste boek verscheen in 2007 over de Maasai in Kenia. De speelse boeken zijn bedoeld om kinderen in andere landen op geheel eigen wijze over hun leven te laten vertellen. Idee achter dit initiatief is om westerse kinderen een onbevangen blik te bieden op het leven van leeftijdgenootjes op andere plekken op aarde, aldus Oneworld.nl.

hier woon ik marokko lodewijk asscher kinderboek
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi