Marokko enorm grote afnemer Amerikaanse wapens

buitenland
131
7 sep '09
De wapenhandel in de VS groeit, terwijl die in de rest van de wereld juist afneemt.

De Amerikaanse wapenhandel floreert. De VS hebben twee derde van de internationale wapenhandel in handen, berichtte de Amerikaanse krant The New York Times zondagavond (lokale tijd) op haar website. De stijgende lijn is volgens de krant opmerkelijk, aangezien er in 2008 wereldwijd 7,6 procent minder wapens werden verhandeld.

De VS tekenden vorig jaar overeenkomsten voor de leverantie van wapens ter waarde van omgerekend 26,4 miljard euro, dat op 68,4 procent van de wereldwijde handel in wapentuig neerkomt. In 2007 verkochten de VS nog voor 17,7 miljard euro aan wapens. Grote klanten zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Marokko en Taiwan, maar ook de internationale vraag naar militaire goederen steeg.

Op de tweede plaats staat Itali? met 2,6 miljard euro en op nummer drie Rusland, dat met 2,4 miljard euro de verkoop met twee derde zag teruglopen in vergelijking met het jaar ervoor. Wereldwijd hebben de VAE, Saudi-Arabi? en Marokko in 2008 de meeste wapens ingekocht, aldus parool.nl.

© MAROKKO.NL 2009
wapenhandel amerika marokko verenigde arabische emiraten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?