Samira Bouchibti wil 'Imhalal' verbieden op scholen

algemeen
0
11 sep '09
Een nieuwe 'halal' zoekmachine mag niet op scholen worden gebruikt.

Dat stelt de PvdA in de Tweede Kamer. De zoekmachine, imhalal.com, filtert op voor moslims onreine zoektermen, waaronder 'homo' en 'gay'.

PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti stoort zich er vooral aan dat de zoekmachine het zoeken naar informatie over homoseksualiteit onmogelijk maakt. Daarmee stimuleert de website discriminatie van homo's, stelt Bouchibti. Ook jonge moslims moeten volgens de PvdA toegang hebben tot informatie over seksualiteit en homoseksualiteit.
 
Bouchibti wil van minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) weten of imhalal.com kan worden geweerd op scholen en andere instellingen die overheidsgeld krijgen. Ook wil zij weten of er gesubsidieerde organisaties betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de website, die eigendom is van een Nederlands bedrijf.

Behalve pagina's over homoseksualiteit blokkeert imhalal.com ook pornowebsites. Bij zoektermen als 'sex' en 'alcohol' krijgt de gebruiker een waarschuwing, maar kan er wel doorgeklikt worden naar de zoekresultaten. Ook de zoekterm 'Wilders' levert een waarschuwing op.
 
De makers van imhalal.com zeggen dat zij moslims de kans willen bieden 'in een veilige en schone omgeving' actief te zijn op internet, aldus depers.nl.

© MAROKKO.NL 2009
imhalal samira bouchibti pvda ronald plasterk homo gay
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?