Marokkaanse jeugd: Sluit Pathe tijdens Suikerfeest

algemeen
183
22 sep '09
Suikerfeest, Marokkaanse jeugd en een bioscoop: overlast gegarandeerd.

Volgens de Marokkaanse tieners op het Schouwburgplein voor de Path?-bioscoop kan het filmtheater de deuren het best ??n dag per jaar sluiten. Rachid (17) staat er niet van te kijken dat het zondagavond weer uit de klauwen liep in de zalen van Path? aan het Schouwburgplein. Nadat de politie rond half negen de lastpakken uit de zaal had gehaald, werden geen films meer vertoond. ,,Ook bij de Mc Donald's en Kentucky Fried Chicken was het chaos,''' zegt Rachid.

De achttien bewakers die uit voorzorg door de Rotterdamse bioscoop bij de zalen waren geposteerd, konden de overlast niet voorkomen. Popcorn vloog door de lucht en er werd luidruchtig gebeld en gepraat. ,,Bewakers zijn geldverspilling,'' weet Rachid. ,,Een keer per jaar gaan de jongens met z'n allen naar de bioscoop. Ze trekken zich van niemand iets aan. Bewakers doet ze niks, al staat er ME voor de deur. Ze kunnen Pathe beter sluiten met het Suikerfeest.

Nadat de pubers uit de bioscoop waren gezet, werden ze door de politie en de Marokkaanse buurtvaders naar huis gedirigeerd. E?n jongen werd opgepakt. ,,De vaders hebben de jongens in kleine groepen aangesproken. De buurtvaders zitten op dezelfde golflengte als die jongens. Dat werkt goed,'' zegt Fred Marree van Stadtoezicht, waaronder de buurtvaders vallen.


Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2009
suikerfeest ramadan pathe bioscoop kentucky fried chicken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?