Rode Kruis helpt slachtoffers aardbeving

marokko
0
25 feb '04
Het Nederlandse Rode Kruis opent gironummer 7447 (t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis te Den Haag) voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Het geld gaat naar een programma waarmee 30.000 mensen gedurende zes maanden zullen worden geholpen. 

Dinsdag 24 februari werd de omgeving van de stad El-Hoceima, aan de noordoostkust van Marokko, getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. De eerste berichten duiden erop dat zes dorpen zijn getroffen, onder meer At Kamara dat volledig is verwoest. In het aardbevingsgebied is behoefte aan tenten, medische voorzieningen, dekens, waterzuiveringstabletten, voedsel en kleding. Teams van het Rode Kruis/de Rode Halve Maan zullen onderzoeken welke hulp op langere termijn nodig is, zoals het herstellen van huizen, scholen en watervoorzieningen.

De Marokkaanse Rode Halve Maan heeft direct actie ondernomen en heeft beroepskrachten en vrijwilligers ter plaatse, onder wie medisch personeel. Zij zoeken onder het puin naar overlevenden. Ambulances van de Rode Halve Maan vertrokken naar de plek des onheils. Inmiddels zijn vanuit lokale opslagplaatsen al 2000 dekens en 100 tenten verspreid.

© MAROKKO.NL 2004
rode kruis
aardbeving
marokko

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi