Wilders OPNIEUW boos: kinderen zingen ''Allah Akbar''

algemeen
331
28 okt '09
De PVV windt zich op over een uitzending van Kinderen voor Kinderen.
In het liedje 'Baklava of rijstevla' wordt 27 keer de islamitische strijdkreet 'Allah akbar' geroepen. 'Islam-propaganda', vinden PVV-Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma.

Het liedje gaat over een kind van wie de vader in Nederland woont en de moeder in Marokko. "Allah akbar, Allah akbar, blijf ik hier of blijf ik daar?", zo begint het refrein.'Allah akbar' betekent 'Allah is groot'. De zin is onderdeel van het islamitische gebed, maar wordt ook 'al veertien eeuwen gebruikt als strijdkreet door de nietsontziende islamitische veroveringslegers', stellen Wilders en Bosma in Kamervragen die zij woensdag voorlegden aan minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA).

De twee PVV'ers vragen Plasterk onder meer: ''Deelt u de mening dat het wrang is dat miljoenen christenen en ongelovigen in de laatste seconden van hun leven, voordat zij vermoord werden door mohammedanen, deze kreet hoorden en dat dit 'Allah akbar' nu als vrolijk wijsje ten gehore wordt gebracht richting de kinderen van Nederland?''

De PVV heeft al eerder Kamervragen gesteld over andere programma's van de publieke omroep waarin 'islampropaganda' zou worden bedreven. Zo was er een Teleac-peuterprogramma waarin werd verteld dat iedereen met het Suikerfeest snoep krijgt. In een ander Teleac-programma, Koekeloere, werd uitgelegd hoe kinderen aan ramadan moeten doen.

Overigens stamt het gewraakte lied van Kinderen voor Kinderen al uit 1993. De Vara zond het dinsdag opnieuw uit in een compilatie uit dertig jaar Kinderen voor Kinderen, aldus trouw.nl.
© MAROKKO.NL 2009
pvv
kinderen
baklava
rijstevla
geert wilders
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi