Celstraf voor Brits-Nederlandse terroriste

buitenland
0
3 nov '09
Houria Chentouf had contacten met terroristen over de hele wereld

 De Brits-Nederlandse Houria Chentouf is maandag door een Britse rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel wegens betrokkenheid bij terroristische activiteiten. De moeder van zes kinderen, die in Marokko is geboren, smokkelde een geheugenstick met voor terroristen nuttige informatie onder haar boerka. De autoriteiten spraken over een mini-encyclopedie voor het maken van wapens.

Dat meldden Britse media. De moslima had contacten met terroristen over de hele wereld, ook met een gedetineerde in een Nederlandse gevangenis.

Chentouf was in oktober 2008 gearresteerd nadat ze op het vliegveld van Liverpool per ongeluk de stick had laten vallen. Na de arrestatie doorzocht de Nederlandse politie op verzoek van de Britten een woning in Den Haag. Daar zijn documenten in beslag genomen. Chentouf woonde ruim twintig jaar in de Nederlandse stad.

Bij het vonnis hield de rechtbank in Manchester rekening met de geestelijke gesteldheid van de vrouw. Ze zou ziek zijn geworden na de dood van een familielid.
Omdat de moslima al een tijd in voorarrest zat, kwam ze op vrije voeten. Wel moet ze de komende vijf jaar de politie informeren als ze naar het buitenland wil, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2009
houria chentouf terroriste marokko liverpool den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?