Galatasaray gaat naar Leeds

sport
0
12 apr '00

LONDEN - De Turkse voetbalclub Galatasaray legt zich neer bij elke beslissing van de Europese voetbalunie UEFA rond het supportersprobleem bij de tweede wedstrijd in de halve finales van de strijd om de UEFA Cup. Mocht de UEFA beslissen Turkse fans in Leeds te weren, dan is dat voor Galatasaray geen reden de wedstrijd te boycotten.

De verwachting is dat de UEFA woensdag een beslissing neemt over de toelating van Turkse supporters in Leeds. De Engelse club heeft de voetbalunie gevraagd de Turkse fans te verbieden het duel bij te wonen. Bij het eerste duel in Istanbul werden twee Engelse fans tijdens rellen gedood.

Voorzitter Faruk Suren van verklaarde voor de Engelse radio, dat zijn club ongeacht de uitkomst van het beraad van de UEFA naar Engeland zal reizen. "Wij vragen de UEFA en Leeds slechts de veiligheid van de spelers en begeleiders te garanderen." Eerder verzocht de Turkse club de wedstrijd op neutraal terrein te laten spelen. Dat verzoek is afgewezen. In Europa zijn fans opgeroepen massaal naar Engeland af te reizen. "Juist nu is de tijd om Galatasaray te steunen. Kom allemaal naar Engeland voor de wedstrijd", verscheen er in een grote advertentie in de Turkse krant Hürriyet, die in heel Europa verkrijgbaar is.

Volgens de organisatie die de reclameboodschap plaatste, zijn er voldoende kaarten voor het beladen duel te verkrijgen. "Retourtje met de bus en een kaartje kosten ongeveer 400 gulden", valt er verder te lezen. De organisatie wil niet zeggen hoe ze aan de kaarten is gekomen. Leeds heeft al aangekondigd de tickets ongeldig te willen verklaren. Galatasaray heeft voor het duel op 20 april al 1600 toegangsbewijzen verkocht.

Bron: © Nu.nl

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi