Jongeren mishandelen zwarte pieten

algemeen
159
1 dec '09
Twee zwarte pieten zijn zondag in Rotterdam mishandeld door een groep jongeren.

In het AD beschrijft de 24-jarige Rotterdammer Marcel Visser dat hij, zijn zus, zwager en schoonzus zich klaarmaakten voor een bezoek in de wijk Crooswijk.

Terwijl het viertal in vol ornaat voor de deur in de Schutterstraat stond, liepen twee pubers van een jaar of zestien voorbij. De volgens Visser Marokkaanse jongens scheurden in het voorbijgaan het pakpapier van één van de cadeaus af. De zwager van Visser gooide uit woede een handje pepernoten naar de jongens, waarna ze de woning binnengingen.
 
Na het bezoek bleek dat een flinke groep jongeren zich in de buurt had verzameld. De pieten probeerden nog naar de auto te rennen, maar werden onderschept. De vrouwen konden achter de auto duiken, maar de zwager werd volgens Visser in zijn rug geschopt en kreeg stompen te verduren. Omdat er kleine kinderen toekeken, stond Visser even in tweestrijd. Op de vuist gaan zou niet best zijn voor de reputatie van de hulpjes van Sinterklaas. Toch besloot Visser zijn zwager te hulp te schieten.

Een van de vrouwen heeft volgens hem vijf minuten de claxon ingedrukt, maar niemand kwam helpen. Toen duidelijk werd dat 112 was gebeld, namen de jongeren de benen. De vier hebben aangifte gedaan. De zwager van Visser voelt er weinig meer voor om nog als zwarte piet over straat te gaan, aldus depers.nl.

© MAROKKO.NL 2009
zwarte piet marokkanen rotterdam marcel visser
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi