Bonjasky ontloopt Hari in K1-finale

sport
44
1 dec '09
Titelverdediger Remy Bonjasky zal tijdens de K-1-finaledag, aanstaande zaterdag in het Japanse Yokohama, zijn rivaal Badr Hari pas in de eindstrijd kunnen treffen.

De kampioen bewaart slechte herinneringen aan de ontmoeting van vorig jaar. De Marokkaanse-Amsterdammer Hari werd vorig jaar in de finale gedwiskwalificeerd, nadat hij Bonjasky, die al op de grond lag, toch tegen het hoofd stootte en uiteindelijk hard trapte.

Bonjasky won daarna het toernooi voor de derde keer. Eerder won hij al in 2003 en 2004.

De Nederlander Allistar Overeem maakt grote kans ver te komen in het toernooi. De Amersfoorter, die al eens van Badr Hari op knock-out wist te winnen, bestempelde zichzelf alvast als favoriet, mochten de twee tegen elkaar uitkomen. Dan moet Hari nog wel eerst zien te winnen van de Rus Ruslan Karaev. Overeem is niet bang voor problemen in de partij tegen de Braziliaan Ewerton Teixeira en is ervan overtuigt dat hij heel ver gaat komen.

Of de andere Nederlander, drievoudig K1-kampioen Sem Schilt uit Zuid Laren, net zo overtuigd is, is nog maar de vraag. De Groninger won het wereldkampioenschap voor het laatst in 2007, maar wist sindsdien niet echt meer te imponeren.

Aanstaande zaterdagavond zullen we alles weten, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2009
badr hari remy bonjasky k1 yokohama schem schilt overeem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?