Marokkaanse jongeren oververtegenwoordigd in jeugdcriminaliteit

algemeen
53
7 dec '09
In Nederland maken ruim 1800 groepen zich schuldig aan jeugdcriminaliteit. Dat meldt RTL Nieuws.

Daarvan zijn 100 echte jeugdbendes, en de politie kan ze niet allemaal aan. De overlast die ze veroorzaken en de misdrijven die ze plegen worden steeds ernstiger. Misdrijven
De jeugdbendes maken zich schuldig aan zware, soms gewelddadige misdrijven. De politie wil honderden extra jeugdagenten om de jongeren aan te pakken.
 
Multi-etnisch
De Marokkaans-Nederlandse jongeren zijn oververtegenwoordigd in de politiecijfers over de jeugdgroepen. Maar ook jongeren van andere etnische afkomst zoals Antillianen en veel blanke Nederlandse jongeren maken deel uit van een jeugdgroep. Sterk in opkomst zijn de multi-etnische jeugdgroepen, rtl.nl.

Grimmig
Korpschef Erik Akerboom, lid van de Raad van Hoofdcommissarissen (portefeuillehouder jeugd), zegt in een interview met RTL Nieuws: ''Waar ik mij zorgen over maak is de grimmigheid binnen die groepen. Dat je het al snel hebt over geweld, intimidatie, bedreiging en patsergedrag.''

Kiezen
''Als je kijkt naar de inventarisatie van de jeugdgroepen in Nederland over de volle breedte dan heb je het over honderden in Nederland. En wij zijn niet in staat al die groepen aan te pakken'', zegt Akerboom. ''Wij moeten daar iedere dag in kiezen.'' Akerboom zegt daar honderden extra agenten voor nodig te hebben: ''Om het echt goed te kunnen doen hebben we zomaar het dubbele van het aantal jeugdagenten nodig''.

© MAROKKO.NL 2009
jeugdcriminaliteit jeugdbendes marokkanen erik akerboom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi