Halal kerstdiner op katholieke school in Weert

algemeen
0
13 dec '09
De katholieke Odaschool in Weert serveert dit jaar tijdens het kerstdiner alleen maar halal vlees voor de 400 leerlingen.

De basisschool wil daarmee bereiken dat alle leerlingen mee kunnen doen aan het kerstfeest. Ook dus de moslimleerlingen van de school, meldt de Telegraaf.

Een aantal ouders heeft al laten weten het daarmee niet eens te zijn. Waarnemend directeur Marjo Janssen van de school snapt niet dat er ophef is ontstaan over het voornemen. "Andere jaren serveerden we aparte halal maaltijden voor deze kinderen. Niets geks aan, dat gebeurt ook in ziekenhuizen en gevangenissen. Dit jaar hadden we een recept dat prima klaar te maken is met alleen halal vlees. Heel praktisch dus, want katholieke kinderen mogen dat gewoon eten. Andersom kan het niet."

Volgens Janssen is het alleen maar stemmingmakerij om er ophef over te maken. "Het is de geest van deze tijd. We hebben absoluut niet de intentie om hier een signaal mee af te geven. Het is en blijft een kerstfeest met een christelijke achtergrond. We gaan ook naar de kerststal en de lichtjestocht. Maar in het christelijke gedachtegoed zit ook dat je rekening met elkaar houdt. Het gebeurt allemaal met de beste bedoelingen dus ik ga er verder niets meer over zeggen", aldus Janssen.

Update: na klachten van ouders heeft de schoolleiding besloten dat leerlingen toch kunnen kiezen wat ze eten tijdens het kerstdiner. 'We zijn als school naïef geweest ', staat nu op de website van de school.

© MAROKKO.NL 2009
odaschool
katholiek
kerstdiner
halal vlees
weert
moslimleerlingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?