Inter stuit op Chelsea, AC Milan tegen Manchester United

sport
64
18 dec '09
Trainer Jose Mourinho stuit in de achtste finales van de Champions League met Internazionale op een oude bekende.

De Portugees moet het met de kampioen van Italie opnemen tegen Chelsea, de Engelse club die hij tussen 2004 en 2008 onder zijn hoede had.
Internazionale, met spelmaker Wesley Sneijder in de gelederen, start met een thuiswedstrijd. De achtste finales van de Champions League bieden nog een ontmoeting tussen een Italiaanse en Engelse topclub.

AC Milan is vrijdag tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Manchester United. Bij de Italianen staan Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar onder contract.
Doelman Edwin van der Sar van Manchester United herstelt momenteel van een knieblessure. Voor David Beckham komt een droom in vervulling. Hij keert met AC Milan terug bij de club waar hij zijn lange loopbaan begon.

Barcelona
Barcelona, de houder van de Champions League, ontmoet VfB Stuttgart, de Duitse club waar Khalid Boulahrouz weinig speeltijd krijgt. Real Madrid. met mogelijk Rafael van der Vaart, Royston Drenthe en Ruud van Nistelrooij, vervolgt de lange weg naar de finale in het eigen stadion met twee wedstrijden tegen Olympqiue Lyon.
De geblesseerde Robin van Persie ontbreekt nog tijdens beide duels van Arsenal tegen FC Porto.

Het Bayern München van trainer Louis van Gaal, Arjen Robben Mark van Bommel en Edson Braafheid stuit op Fiorentina. De overige duels zijn: Olympiakos Piraeus - Girondins Bordeaux en CSKA Moskou - Sevilla.

De heenwedstrijden worden op 16, 17, 23 en 24 februari afgewerkt. De returns staan voor 9, 10, 16 en 17 maart op het programma. De UEFA heeft er daarmee voor gekozen de wedstrijden te spreiden over acht speeldagen, aldus nu.nl.

© MAROKKO.NL 2009
josé mourinho champions league chelsea internazionale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?