Problemen met busvervoer

algemeen
656
21 dec '09
Busvervoerders in het hele land hebben maandagochtend in veel gebieden moeten besluiten de bussen voorlopig binnen te houden.

De vervoersbedrijven vinden het door de gladheid te gevaarlijk om hun chauffeurs op pad te sturen.

Vervoerder Connexxion heeft bussen in steden als bijvoorbeeld Leiden, Gouda, Nijmegen en Enschede stilgelegd. In en rond steden waar wel bussen rijden, zoals Middelburg, Eindhoven, Helmond en Haarlem, moeten reizigers rekening houden met vertraagde of uitgevallen bussen.

Bussen van vervoerder Veolia rijden maandagochtend niet in de regio's Den Haag, de Veluwe, Breda, Waalwijk en Oosterhout. In Limburg, Zeeland en de districten Bergen op Zoom, Roosendaal en Tilburg rijden de bussen wel maar met flinke vertragingen en volgens de toch al beperkte vakantiedienstregeling, waarschuwt een woordvoerder.
Ook in Breda en Utrecht komt de dienst niet op gang.

In Rotterdam rijden bus en trams maandagochtend in zeer beperkte mate. De metro rijdt zo goed als normaal. Dat heeft een woordvoerder van het openbaarvervoerbedrijf RET gezegd. De RET kon niet zeggen of in de loop van de dag nog normaal kan worden gereden. Het bedrijf adviseert de website te volgen en te luisteren naar Radio Rijnmond, de plaatselijke zender.

De bussen van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB zijn maandagochtend rond half zeven gaan rijden. Gepoogd wordt volgens de normale dienstregeling te rijden, maar dat zal nog enige tijd duren. De trams en metro's in de hoofdstad rijden wel, maar ook met vertragingen.

In Groningen, Drenthe en zuidoost-Friesland rijden maandagochtend bussen vanaf 7.30 uur. Het bedrijf waarschuwt reizigers wel voor vertragingen en langere rijtijden. 
 

Trams
In Den Haag rijden maandagochtend geen trams. Bussen rijden er wel, maar reizigers moeten rekening houden met uitval en vertragingen omdat niet alle chauffeurs hun werk konden bereiken.
Dat heeft een woordvoerster van openbaarvervoerbedrijf HTM gezegd. Zij zei ervan uit te gaan dat het tramverkeer maandag de hele dag plat zal liggen. Alleen de RandstadRail rijdt op een klein deel van het traject tussen Den Haag en Zoetermeer, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2009
busvervoerders connexxion sneeuw veolia randstadrail
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?