Togo trekt zich terug, dodenaantal gestegen

sport
41
9 jan '10
Togo heeft zich teruggetrokken uit de Afrika Cup, nadat het dodenaantal na de aanslag op de spelersbus van een naar drie is gestegen, meldt de BBC zaterdagmiddag.

Volgens Togo-doelman Kossi Agassa zijn de assistent-trainer en een woordvoerder van het nationale team eveneens omgekomen. Hij vertelde dat tegenover de Franse radio.

De spelersbus van het Afrikaanse land werd vrijdag door Angolese rebellen onder vuur genomen. De buschauffeur overleed ter plekke, negen anderen, onder wie twee spelers, raakten gewond. De organisatie van de Afrika Cup laat het toernooi doorgaan. Bovendien is de regio Cabinda, waar de aanslag plaatsvond, gastheer van zeven wedstrijden.

Togo is momenteel in gesprek met de andere landen in hun groep (Ghana, Burkina Faso en Ivoorkust). ''We praten met de andere teams om hen te overtuigen zich ook terug te trekken'', zei middenvelder Alaixys Romao tegen L'Equipe. Ghana zou terugtrekking overwegen.

Volgens bondscoach Hubert Velud moeten de Angolese autoriteiten in ieder geval overwegen om het hele toernooi af te gelasten. ''Het is een barbaarse actie, want we zijn hier om het Afrikaanse voetbal te vieren'', sprak hij. ''In dit soort situaties word je een beetje paranoïde, je twijfelt aan alles. Wij hebben niet het idee dat de autoriteiten dit erg serieus nemen.''

Manchester City meldt inmiddels op haar website dat spits Emmanuel Adebayor terugkeert naar huis. De grote ster en aanvoerder van Togo zei dat hij 'blij was nog te leven'.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
afrika cup togo kossi agassa ghana burkina faso ivoorkust angola
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?