Islamitische taxichauffeur brengt 21 duizend dollar terug

buitenland
0
13 jan '10
Een Bengalese taxichauffeur in New York heeft een handtas met meer dan 21 duizend dollar aan cash geld teruggebracht naar de rechtmatige eigenaresse.

Hij verklaarde zijn daad door te zeggen dat zijn moeder hem altijd had voorgehouden dat hij eerlijk moest zijn. "Ik ben blut, maar eerlijk", aldus de 28-jarige Mohammad 'Mukal' Asadujjaman.

Felicia Lettieri uit het Italiaanse Pompeï en zes van haar familieleden namen op kerstavond twee taxi's van Manhattan naar Penn Station. De 72-jarige Lettieri liet bij aankomst op het station per ongeluk haar handtas in de taxi liggen.

Naast het geld en de sieraden zaten in de tas ook nog een paar paspoorten. Lettieri meldde zich bij de politie, die haar meedeelde dat er geen tot weinig hoop was dat zij haar tasje met inhoud terug zou krijgen.

Asadujjaman, die als bijbaantje naast zijn studie op de taxi rijdt, zag de handtas in zijn auto liggen. Hij zocht en vond een adres tussen de spullen en bracht het tasje terug bij Lettieri, die in New York logeerde.

Gevraagd of hij het geld niet had willen houden zei Asadujjaman dat hij het goed had kunnen gebruiken om meer tijd te hebben om te studeren, maar dat zijn hart zei dat dat niet goed was, meldt Nu.nl.

Van een beloning wilde hij niets weten. Als rechtgeaarde moslim kan hij dat niet accepteren, zei hij.

© MAROKKO.NL 2010
bengalese taxichauffeu
new york
handtas
geld
sieraden
teruggebracht
eerlijk
moslim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi