Shouf Shouf!-acteur verdacht van poging tot doodslag

algemeen
0
23 jan '10
Acteur Fehd el Ouali (23) vertelde aan de rechter dat hij handelde uit zelfverdediging.

Acteur Fehd el Ouali (23), bekend van tv-series als Shouf Shouf! en Deadline, wordt verdacht van poging tot doodslag op een 27-jarige plaatsgenoot uit Nieuwkoop.

Dit meldt het Leidsch Dagblad.
Op 10 oktober 2009 kreeg Fehd ruzie met een jeugdkennis in het Nieuwkoopse cafe Happy Duck. Niet veel later gingen de twee elkaar op het Kennedyplein te lijf. Fehd schopte en sloeg zo hard op het slachtoffer in dat deze een gebroken oogkas, scheurtjes in zijn kaak en een bloedprop in z'n hersenen opliep.

Fehd vertelde aan de rechter dat hij handelde uit zelfverdediging. ''Ik kreeg geen lucht meer, hij bleef maar komen. Ik verklaar heilig dat ik hem niet tegen het hoofd heb geschopt toen hij op de grond lag. Ik vind het vreselijk wat er is gebeurd, nu zit hier weer zo'n Marokkaan voor u, terwijl ik zo mijn best doe. Ik spreek netjes Nederlands, kleed me netjes...'' Fehd heeft bij de politie gesproken over een drankprobleem. ''Ik drink drie keer per week totdat ik dronken ben.''

Het slachtoffer liet aan de rechter weten dat hij een tijd niet heeft kunnen werken en nu aangepast werk heeft, aldus telegraaf.nl.

De acteur, die ruim twee jaar een relatie heeft gehad met Froukje de Both, werd vrijdag door de rechtbank in Den Haag vrijgelaten. Fehd heeft drie maanden in voorarrest gezeten. De strafzaak is uitgesteld, omdat de rechtbank een reclasseringsrapport wil. Fehd kan voorlopig verder met casting en pr-werkzaamheden, maar de rechter waarschuwde: ''Maar dat is geen garantie dat u straks geen celstraf krijgt.''

© MAROKKO.NL 2010
acteur fehd el ouali doodslag shouf shouf mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?