Algerije na verlenging naar halve finale Afrika Cup

0
25 jan '10
Algerije heeft zondagavond voor een verrassing gezorgd in de Afrika Cup door Ivoorkust in de kwartfinale uit te schakelen.

De Noord-Afrikanen wonnen het duel met 3-2 en plaatsten zich zodoende voor de halve finale.
Daarvoor was wel een verlenging nodig, aangezien beide ploegen na de reguliere speeltijd in evenwicht waren: 2-2.

De wedstrijd kende een uiterst spectaculair slot. Abdelkader Keita leek in de 89e minuut Ivoorkust de overwinning te bezorgen, toen hij verantwoordelijk was voor de 2-1. In blessuretijd maakte de Algerijn Madjid Bougherra echter de gelijkmaker (2-2), waardoor een verlenging noodzakelijk was.

De extra tijd was nauwelijk op gang gekomen of Algerije kwam op voorsprong dankzij een doeltreffende kopbal van Hameur Bouazza. Ivoorkust, met vedette Didier Drogba, ging vervolgens fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg geen loon naar werken.

Eerder op de zondag kwalificeerde Ghana zich al voor de halve finale.