Geen overlevenden crash Beiroet

buitenland
6
25 jan '10
Het lijkt erop dat er geen overlevenden zijn van de crash van het toestel van Ethiopian Airlines.

De Boeing 737 stortte kort na vertrek uit Beiroet neer in de Middellandse Zee.

Het toestel was op weg naar de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Van de 90 inzittenden - 83 passagiers en zeven bemanningsleden - is tot nu toe niemand levend gevonden. Er zijn inmiddels 21 lichamen geborgen. Op de passagierslijst zouden ongeveer 50 Libanezen staan en verder vooral Ethiopiërs. Ook de vrouw van de Franse ambassadeur in Libanon was aan boord.

Het toestel stortte neer voor de kust van Libanon. Ooggetuigen zeiden dat ze een vuurbal zagen vlak voordat de crash plaatsvond. De Libanese autoriteiten gaan er vooralsnog van uit dat de crash is veroorzaakt door slecht weer.

Ethiopian Airlines heeft een goede naam, in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse vliegtuigmaatschappijen. Sinds 1970 vonden er tot aan de crash van vandaag slechts twee incidenten met fatale afloop plaats. In 1996 stortte een gekaapt toestel in zee en in 1988 werd een crash veroorzaakt door vogels in de motoren.

Ethiopian Airlines werd in 1945 opgericht. De vloot bestaat uit 37 vliegtuigen van het type Boeing en Fokker, aldus rtl.nl.

© MAROKKO.NL 2010
ethiopian airlines vliegtuigcrash middellandse zee libanon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi