Marokkaanse economie 91ste op wereldranglijst

economie
20
26 jan '10
De ''Heritage Foundation,'' een conservatieve denktank in de Verenigde Staten, heeft de economische prestaties van Marokko geprezen als stabiel.

Dit is te danken aan de duurzame hervormingsmaatregelen die positief zijn geweest voor het concurrentievermogen en de diversiteit in de productie.

De Stichting gaf de economie van Marokko een vrijheid score van 59,2, waardoor het op de 91e positie kwam in haar index voor 2010.

De score van dit jaar is anderhalf punt hoger dan die van het vorige jaar, omdat verbetering optrad in vijf van de tien economische vrijheden.

Marokko's ''belangrijke structurele hervormingen zijn gericht op het zorgen voor van macro-economische en financiele stabiliteit dat het algehele ondernemingsklimaat heeft verbeterd,'' zegt de Stichting in haar jaarlijkse index die opgesteld werd in samenwerking met het Amerikaanse financiele dagblad ''the Wall Street Journal.''

Er werd ook vermeld dat Marokko voordeel trekt uit een relatief hoog niveau van vrijheid binnen het bedrijfsleven, monetaire vrijheid en vrijheid in investeringen, aldus marokko.nieuwslog.nl.

© MAROKKO.NL 2010
heritage foundation marokko verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?